RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viste fram levninger i triumf

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Maskerte menn fra Hamas viste i triumf fram levningene av drepte israelske soldater etter et angrep i Gaza tirsdag.

Mennene skjøt i lufta mens de paraderte gjennom gatene med et hode og deler av et ben fra en israelsk soldat. Soldaten var en av seks israelere som ble drept av en landmine i Gaza tirsdag.

Soldatenes kjøretøy skal ha blitt fullstendig ødelagt i eksplosjonen. Den militære grenen av den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas har påtatt seg ansvaret for aksjonen.

Den israelske hæren har bekreftet at seks soldater mistet livet da kjøretøyet deres ble sprengt. Også fem palestinere mistet ble drept, og flere titalls ble skadet.

Natt til tirsdag skjøt og drepte israelske soldater tre palestinere og såret rundt 40 andre under et raid i Zeitoun, ifølge øyenvitner og palestinske sikkerhetskilder.

Det første offeret, Amar Jaldawi (30), ble drept etter å ha blitt truffet i brystet, ifølge kildene.

Det skal ha oppstått omfattende skuddvekslinger da israelske soldater og stridsvogner, med støtte fra kamphelikoptre, tok seg inn i Zeitoun. Minst fire av de sårede palestinerne skal ha vært bevæpnet.

- En styrke har tatt seg inn i Zeitoun-området, og vi utfører en spesifikk aksjon mot terrorinfrastrukturen, sier en israelsk militærkilde, ifølge NTB-Reuters-AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere