RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viste gisselvideo

Sist oppdatert:
TV-stasjonen Al-Jazeera viste tirsdag en ny video av briten Norman Kember og to andre vestlige fredsaktivister som er bortført i Irak.

Den 25 sekunder lange videoen var uten lyd, men ifølge Al-Jazeera ber mennene om hjelp fra golfstatene og sine egne regjeringer om hjelp til å bli satt fri, melder Reuter.

Videoen er merket med datoen 28.februar, og viser tre menn som sitter i et rom. Den 74 år gamle Briten Norman Kember er den eneste av mennene som med sikkerhet er identifisert ut fra opptaket. Ifølge en talskvinne for Christian Peacemaker Teams mangler amerikaneren Tom Fox på bildene.

De tre mennene virker i bra form.

Norman Kember, amerikaneren Tom Fox (54) og de to canadierne James Loney (41) og Harmeet Singh Sooden (32) ble bortført i Bagdad i januar. Alle fire arbeidet for den canadiskbaserte internasjonale fredsgruppen Christian Peacemaker Teams.

En gruppe som kaller seg «Sannhetens Sverd» hevder den står bak bortføringen. Gruppen krever at alle irakiske fanger i amerikansk varetekt må settes fri. Hvis ikke blir gislene drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere