RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viste likbilde av Knutby-offer

Sist oppdatert:
SVTs Aktuelt-redaksjon ber seerne om unnskyldning etter at den viste bilder av en blodig Alexandra Fossmo tatt bare timer etter at hun var skutt.

Reaksjonene er sterke etter at Sveriges Television viste bildene av den drepte kvinnen. Bildene ble tatt i soverommet like etter at Alexandra Fossmo var funnet skutt.

- Der ligger den stakkars kvinnen. Man ser tydelig at hun er blodig og død. Det var flaks at ikke sønnen min var oppe, men jeg lurer på hvor mange tusen barn som ble dårlige av å se bildene, sier TV-seer og pappa Lars Eriksson til avisen Aftonbladet.

Ansikt
Bildene ble vist i forbindelse med en reportasje på 21-nyhetene om tiltalen mot pastor Helge Fossmo og barnepiken Sara Svensson.

På et bilde ligger Alexandra Fossmo på gulvet, med ansiktet synlig fra siden.

Aktuelt viste også et bilde av rekonstruksjonen av hvordan Helge Fossmos første kone, Helene, ble funnet død i et badekar.

Beklager
Aktuelt-redaksjonen fikk mange reaksjoner fra sinte seere etter programmet. Blant innringerne var slektninger av Alexandra Fossmo. Sjefen for Aktuelt, Helena Stålner, kjente ikke til at bildene skulle vises.

- Jeg kan bare beklage. Det skulle aldri ha skjedd, sier hun til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere