RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PETAR KUJUNDZIC (Reuters)

Viste seg offentlig for første gang

Sist oppdatert:
Arvtakeren til Kim Jong-il - hans sønn Kim Jong-un - debuterte i offentligheten.

Søndag deltok arvtakeren på en nordkoreansk militærparade i Pyongyang, side om side med framstående kinesiske og nordkoreanske tjenestemenn, melder nyhetsbyrået AP.

Massemønstringen ble kringkastet på statlig TV, og dette er første gang det nordkoreanske folk får et godt syn av landets framtidige diktator. For bare to uker siden var Kim Jong-un en helt ukjent mann utenfor Nord-Koreas indre sirkel av militære og politiske elite.

Paraden, som er en del av 65-årsjubileet til nordkoreas arbeiderparti, skal være den største markeringen i Pyongyang noen sinne. Fredag ble det bekreftet fra offentlig hold at det blir Kim Jung-un som skal etterfølge sin far som landets leder.

Flere internasjonale medier var invitert til å overvære paraden, der 20.000 både kvinner og menn fra millitæret marsjerte taktfast mellom stridsvogner og missiler.

- Dette er en årlig feiring, men i praksis er dette en markering for mannen som skal bli landets nye leder, sier CNN s reporter Alina Cho.

Les mer: Bekrefter at sønn arver makten

- Vårt folk føler seg beæret over å tjene den store presidenten Kim Il Sung og den store lederen Kim Jong-il. Nå har vi også æren av å tjene unge general Kim Jong-un, sa den nordkoreanske tjenestemannen Yang Hyong-Sop til TV-kanalen til Associated Press, APTN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere