Gå til sidens hovedinnhold

Vitner mot monsteret i dag

Da hun var 12 år gammel ble Sabinne Dardenne holdt fanget av pedofilisiktede Marc Dutroux i to og en halv måned. I dag vitner hun mot sin overgriper.

Dardenne og den gang 14 år gamle Leatitia Delhez overlevde fangenskapet hos Dutroux og hans medsammensvorne, men fire andre unge jenter måtte bøte med livet.

Dutroux, som har fått tilnavnet «Monsteret fra Charleroi», står tiltalt i den verste kriminalsaken i belgisk historie. Ifølge tiltalen ble seks jenter i alderen 8 til 19 år bortført og seksuelt misbrukt. Fire av dem ble drept og gravd ned i hagen til hovedtiltalte Marc Dutroux (47). Sabinne og Leatitia jenter ble funnet i live, innestengt i en hemmelig kjeller i boligen hans i Charleroi.

Da de endelig ble reddet, trodde de to jentene at politifolkene var pedofile som kom for å voldta dem har forhørsdommeren Jean-Marc Connerotte forklart i løpet av rettssaken som nå har vart en måned.

Connerotte fortalte om hvordan Sabine Dardenne og Laetitia Delhez ble reddet ut av fangehullet Dutroux hadde bygget i kjelleren. Han fortalte at de to jentene, som da var 12 og 14 år gamle var livredde, og ikke stolte på politifolkene som kom og reddet dem. De trodde på Dutroux da han sa at han var deres beskytter fra en gjeng som ønsket å drepe dem.

- De takket Dutroux. Det var helt forferdelig. De kysset ham. Det viser hvor mye han hadde påvirket dem, sa Connerotte.

I dag skal retten for første gang få høre Sabine Dardennes versjon av det som skjedde. Etter planens kal Leatitia Delhez vitne i neste uke, men hun har uttalt at hun kanskje ikke orker.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot