RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vokteren avhengig av medisiner

To innsatte tok en fangevokter som gissel og rømte fra et fengsel vest for Stockholm.

Sist oppdatert:
STOCKHOLM/OSLO (TV 2 Nettavisen): Vernepliktige soldater leter nå etter fangevokteren som ble kidnappet da to fanger rømte torsdag kveld.

Letingen etter den 54 år gamle fangevokteren som er kidnappet av fangene Tobias Jardeberg (28) Åke Martinsson (35), var sent fredag kveld resultatløs.

Politiet har heller ikke funnet bilen som de to fangene rømte i, etter at de truet seg ut av fengselet i Mariefred i Stockholm med vokteren som gissel.

Ifølge TV 4 trenger fangevokteren medisiner daglig på grunn av en lungesykdom.

- Det stemmer at han har behov for medisiner. Det er problematisk hvis han ikke får det, sier Kenneth Mandergrehn i Rikskriminalen.

Leter etter vokteren
Ved 13-tiden fikk politiet forsterkninger fra militæret, skriver Aftonbladet. Rundt 40 vernepliktige fra regimentet P10 i Strängnäs ble mobilisert for å lete etter vokteren. Flere hundre politifolk deltar fra før av i letingen etter vokteren og jakten på rømlingene.

Politiet frykter at 54-åringen er dumpet, men at han kan være bakbundet eller på annet vis forhindret for selv å ta kontakt med omverdenen.

Soldatenes oppgave blir å lete etter fangevokteren i områder som politiet mener at han kan være dumpet. Militæret skal ikke lete etter de to rømte fangene. Det vil fortsatt være politiets oppgave, får TV 2 opplyst.

- Leter frenetisk
- Vi leter frenetisk og fortvilet etter de to rømlingene, og vår førsteprioritet er å finne fangevokteren, sier politiets innsatssjef Roland Lindkvist til avisen. Politiet innrømmer at de verken har spor etter rømlingene eller vokteren.

Bekymringen for fangevokterens skjebne øker jo lenger tid som går.

Unntakstilstand i fengselet
Fengselssjef Henrik Svärd sa under en pressekonferanse utenfor fengselet fredag at det hendelsen preger fangevokterne sterkt. Fredag var alle fangene låst inne på sine celler. TV 2s reporter på stedet forteller til TV 2 Nettavisen at man under pressekonferansen kunne høre fangene hyle og skrike i sine celler.

Svärd sa at den brutale rømningen ikke kunne vært unngått uten en betydelig sikkerhetsoppgradering.

- Når de innsatte er villige til å bruke den grad av vold, er det vanskelig å forhindre at slikt skjer. I så fall måtte disse sittet i et fengsel med høyere sikkerhetsnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere