RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldelig fredsdemonstrasjon i Stockholm

Sist oppdatert:
Mellom 200-300 demonstranter lagde barrikader og begynte å kaste gjenstander på politiet i Stockholm under en fredsdemonstrasjon mot krigen i Libanon lørdag.

Det kom til voldsomme sammenstøt i sentrale Stockholm lørdag ettermiddag da mellom 200 til 300 av de rundt 1500 demonstrantene gikk amok.

- Gruppen satt opp parkbenker som barrikader slik at politiet ikke skulle komme til, forteller pressetalsmann Mats Nylén ved politiet i Stockholm til aftonbladet.se.

Demonstrasjonen skulle i utgangspunktet være en protestmarsj mot Israels angrep på Libanon. De fremmøtte gikk i tog fra Kungsträgården til den Israels ambassaden hvor de stanset for å rope slagord. En person tok seg over sperringene, men han ble rast pågrepet.

Etter selve demonstrasjonen returnerte en større gruppe demonstranter til Kungsträgården og forskanset seg i Berzelii parken like i nærheten av en jødisk synagoge i Stockholm.

Ifølge Aftonbladet kastet flere av demonstrantene gjenstander mot politiet. Flere personer skal være pågrepet og er siktet for vold mot offentlige tjenestemenn og for oppvigling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere