Problemene i Stockholms innvandrerbydeler har vært kjent lenge, og det blir ikke bedre. Nå sliter byen med en voldsbølge som gjør at politiet i Stockholm ber om forsterkninger, skriver Aftonbladet.

Tirsdag ble et par i 40-årene funnet drept i bydelen Hallonbergen. Samme kveld ble en mann funnet død i en trappeoppgang i forstaden Alby. Også han trolig drept.

Onsdag kveld ble to menn drept med skudd mot hodet på kloss hold i bydelen Kista.

Les også: Dobbeltdrap i Stockholm kan ha kobling til gjengoppgjør

Ber om hjelp

På en pressekonferanse torsdag sa Gunnar Appelgren, leder for politioperasjonen Mareld, at politiet nå etterforsker 47 drap i Stockholm, i tillegg til 57 drapsforsøk.

Mareld er politiets aksjon mot kriminalitet for å opprette trygghet i Stockholms bydeler. I flere områder har politiet i dag ikke kontroll.

Les også: Politiet frykter flere gjengrelaterte drap i Stockholm
Les også: Dette er Sveriges «lovløse land»

Hittil i år har 17 skyteepisoder skjedd i byen. I disse har 17 personer blitt skadd, og sju personer blitt drept. En av de drepte er en lederfigur i gjengen Lejonen.

- Vi har hatt et stort antall grove lovbrudd og skyteepisoder i Stockholm den seneste tiden. Det er naturligvis svært alvorlig. Jeg har hatt samtaler med rikspolitisjefen om mer ressurser, og det vil komme en slik begjæring, sa regionpolitisjef Ulf Johansson under pressekonferansen.

Går inn hardere

Appelgren sier at det for tiden pågår seks gjengkonflikter i den sørlige delen av Stockholm, og sju gjengkonflikter i den nordlige delen av byen.

- Vi setter inn store ressurser for å kjøle ned situasjonene, men vi kan ikke eliminere impulshandlinger fra unge menn som har tilgang til våpen. Men vi kommer til å gå enda hardere inn i disse miljøene, sier Appelgren.

- Konklusjonen er at vi ikke kan utelukke mer vold, sier Patrick Ungsäter, som er politisjef for Stockholm nord.

Har du sett disse populære videoene: