RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsom oljebrann i Texas

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
USAs tredje største oljeraffineri står i brann etter at flere kraftig eksplosjoner rystet anlegget i byen Texas City natt til onsdag. Se web-TV her.

Raffineriet tilhører selskapet British Petroleum (BP). Onsdag morgen ble det meldt at brannen var under kontroll, men ikke slukket.

Eksplosjoner rystet raffineriet ved 3-tiden natt til onsdag, norsk tid. Brannen som utviklet seg var så kraftig at flammene kunne ses på over 3 kilometers avstand.

Brannen antas å være en ulykke, men en detaljert undersøkelse av området rammet av brannen vil ikke kunne begynne før onsdag morgen lokal tid, ifølge lokale medier. Ifølge BP er det ikke tegn til at utenforstående har medvirket til brannen.

BP har hatt høy sikkerhet rundt raffineriet i Texas City etter at det amerikanske føderale politiet FBI advarte mot sikkerhetstrusler i området i forrige uke.

BP-anlegget raffinerer 447.000 fat i døgnet og er det tredje største i USA. Blant de delene som er omfattet av brannen er et bensinraffineri.

Andre raffinerier i Texas er ikke blitt evakuert. Men innbyggerne i Texas City, 48 kilometer sør for Houston, fikk beskjed om å holde seg innendørs de første par timene etter at brannen brøt ut.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere