*Nettavisen* Nyheter.

Voldsomme demonstrasjoner i Sydney

Politiet tok i bruk pepperspray mot Tibet-demonstrantene.

Lørdag klatret seks demonstranter over den fire meter høye muren som omringer Kinas konsulat i Sydney. Det kinesiske flagget ble fjernet og erstattet med det tibetanske, melder lokale tv-stasjoner. Om lag 30 personer deltok i aksjonen totalt.

222577

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere arresterte
- Fire personer er arrestert og politiet brukte pepperspray for å spre gruppen etter at sivilkledde politibetjenter ble angrepet, sier en talsperson for politiet i New South Wales til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Klikk på bildet for å forstørre.

Om lag 1000 tibetanere i eksil samlet seg lørdag i sentrum av byen Dharmsala. Kinesiske flagg ble brent og slagord ropt taktfast.

I New Dehli barket politiet sammen med om lag 15 demonstranter ved den kinesiske ambassaden. Til tross for voldsomme bilder, er ingen alvorlige skader rapportert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marsjerer mot Tibet
Et ukjent antall indiske demonstranter igangsatte lørdag en ny marsj mot Tibet fra New Dehli, melder AP. Fredag ble om lag 100 tibetanere i eksil arrestert i lignende marsjer. Flere av demonstrantene i India er buddhistmunker.

- Vi er takknemlige overfor tibetanerne som setter sine liv på spill. Vi fortsetter å marsjere til vi når Tibet. Selv om vi blir arresterte kommer det flere etter oss, sier lederen for initiativet, Chemi Youngdrung til AP.

Fredag brøt volden ut i forbindelse med demonstrasjonene i Lhasa, og Kinas offisielle nyhetsbyrå Xinhua meldte at ti personer var bekreftet omkommet. Uavhengige kilder setter dødstallet betydelig høyere.

Opptøyene mot Beijings 57 år lange styre i Tibet er de mest omfattende på to tiår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.