Gå til sidens hovedinnhold

Voldsomme demonstrasjoner i Sydney

Politiet tok i bruk pepperspray mot Tibet-demonstrantene.

Lørdag klatret seks demonstranter over den fire meter høye muren som omringer Kinas konsulat i Sydney. Det kinesiske flagget ble fjernet og erstattet med det tibetanske, melder lokale tv-stasjoner. Om lag 30 personer deltok i aksjonen totalt.

222577

Flere arresterte
- Fire personer er arrestert og politiet brukte pepperspray for å spre gruppen etter at sivilkledde politibetjenter ble angrepet, sier en talsperson for politiet i New South Wales til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Om lag 1000 tibetanere i eksil samlet seg lørdag i sentrum av byen Dharmsala. Kinesiske flagg ble brent og slagord ropt taktfast.

I New Dehli barket politiet sammen med om lag 15 demonstranter ved den kinesiske ambassaden. Til tross for voldsomme bilder, er ingen alvorlige skader rapportert.

Marsjerer mot Tibet
Et ukjent antall indiske demonstranter igangsatte lørdag en ny marsj mot Tibet fra New Dehli, melder AP. Fredag ble om lag 100 tibetanere i eksil arrestert i lignende marsjer. Flere av demonstrantene i India er buddhistmunker.

- Vi er takknemlige overfor tibetanerne som setter sine liv på spill. Vi fortsetter å marsjere til vi når Tibet. Selv om vi blir arresterte kommer det flere etter oss, sier lederen for initiativet, Chemi Youngdrung til AP.

Fredag brøt volden ut i forbindelse med demonstrasjonene i Lhasa, og Kinas offisielle nyhetsbyrå Xinhua meldte at ti personer var bekreftet omkommet. Uavhengige kilder setter dødstallet betydelig høyere.

Opptøyene mot Beijings 57 år lange styre i Tibet er de mest omfattende på to tiår.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet