RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AP)

Voldsomme sammenstøt i Teheran

Sist oppdatert:
Opprørspoliti skal tirsdag ha pågrepet et titall demonstranter i Irans hovedstad, ifølge vitner.

Flere reformtilhengere er pågrepet av opprørspoliti under en demonstrasjon med hundrevis av deltakere i Teheran tirsdag, melder Reuters. Nyhetsbyråets kilde er et øyenvitne.

Vitnet sier demonstrantene ropte slagord mot president Mahmoud Ahmadinejad og regjeringen, blant annet med ordene «Ahadinejad, gå av, gå av!» og «Død over diktatoren!».

Ifølge vitnet tok opprørspoliti med seg et titall demonstranter i biler og førte dem bort.

Meldinger på Twitter, som ikke er bekreftet, antyder at rundt 10.000 mennesker var involvert i demonstrasjoner på fire steder sentralt i Teheran tirsdag, melder Sky News. Opprørspoliti og politi i sivil gikk løs på menneskene som var samlet for å vise sin støtte til opposisjonsleder Mirhossein Mousavi.

Ifølge en Twitter-melding ble en ung mann med mobiltelefon tatt av folk fra sikkerhetsstyrkene før menneskemengden klarte å befri ham mens de kjempet mot tåregassangrep. Nær en kino ble en eldre mann banket opp av sikkerhetsstyrkene før andre klarte å befri ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere