RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomt uvær over Tyskland

Store deler av Tyskland ble torsdag og natt til fredag rammet av uvær. Trær veltet i voldsomme vindkast, veier ble uframkommelige og mange kjellere rant fulle av vann.

Uværet dro i løpet av torsdag fram over Sør- og Vest-Tyskland og nådde mot kvelden fram til Sveits. Flere steder måtte tog innstilles fordi trær var blåst ned over kjøreledningene, opplyste talsmenn for statsbaneselskapet Deutsche Bahn.

I den sørtyske delstaten Bayern måtte mange mennesker som hadde slått seg ned over en øl på utendørsrestaurantene, brått flykte fra halvliterne sine. På innsjøen Chiemsee kantret en seilbåt, uten at det ble meldt om at noen var kommet til skade.

I Bayerns nabodelstat Baden-Württemberg og i Sveits kom regnet samtidig med et brått og sterkt temperaturfall. I den sørtyske byen Karlsruhe ble det torsdag kveld målt 34 varmegrader, mens temperaturen fredag morgen var nede i bare 16 grader.

I Essen i industriregionen Ruhr måtte brannvesenet rykke ut 120 ganger for å tømme kjellere som var fulle av vann. Over Düsseldorf raste et uvær med voldsomme haglbyger og store mengder regn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere