RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtatt ponni døde

Foto: Faksimile/Dalarnas Tidninger
Politiet leter nå etter en seksuelt forstyrret person som har forgrepet seg på dyr tidligere.

Politiet i Avesta i Sverige har nå sikret spor i stallen til ponnien Silver etter at hun ble misbrukt så grovt at livet hennes ikke sto til å redde, skriver avisen Dalarnas Tidningar.

Natt til forrige lørdag brøt en ukjent gjerningsmann seg inn i stallen og forgrep seg seksuelt på den unge premiehesten. Når hestene skulle slippes ut i gården lørdag morgen, var det et tragisk syn som møtte stallpersonalet.

Silver skalv i hele kroppen, og det rant blod fra bakenden. Ponnien ble umiddelbart fraktet til veterinær, men skadene var så alvorlige at hun måtte avlives. Kjønnsorganet var ødelagt, og avføring og urin hadde fått buken til å svelle opp.

12 år gamle Danai Doverholt var ponniens eier, og fikk sammen med sin mor noen minutter for å ta farvel med hesten før den ble avlivet.

- Hvordan kan noen gjøre slikt mot et forsvarsløst dyr, undrer mamma Catrine Doverholt ifølge den svenske avisen.

Hun har stor tiltro til at politiet skal finne personen som forårsaket Silvers død, og mener at etterforskerne har mistanker rettet mot en person som kan være gjerningsmannen.

Den norske regjeringen, med landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) i spissen, har i år kommet med et lovforslag til en ny dyrevernlov, som blant annet forbyr sex med dyr. Her finner du hele lovforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere