RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsoffer dømt til 90 piskeslag

Sist oppdatert:
Kvinnen (19) ble gjengvoldtatt. Etterpå ble hun dømt til 90 piskeslag.

Den 19 år gamle saudiarabiske kvinnen ble dømt til 90 piskeslag etter at hun anmeldte en grov gruppevoldtekt, hvor hele syv menn forgrep seg på henne, skriver nyhetsbyrået AP.

Gjengvoldtatt
Kvinnens problem var at hun før voldtekten befant seg i en bil med en mann som ikke var ektefellen hennes, noe som er ulovlig i Saudi-Arabia.

Kvinnen, som nylig ble gift, besøkte en mannlig medstudent for å få et bilde. Mens de satt i bilen, sprang to menn inni bilen og kjørte til et øde sted hvor kvinnen - og den mannlige studenten - ble voldtatt.

Under rettssaken krevde de fornærmede at voldtektsmennene ble dømt til dødsstraff. Dommeren valgte i stedet å dømme fire av mennene til fengsel i fem år samt 80-1000 piskeslag. Tre av dem har ennå ikke blitt dømt.

Fikk sjokk
Men dommeren hadde en overraskelse i bakhånd til voldtektsofferet.

- Det store sjokket kom da dommeren dømte den mannlige studenten og meg selv til 90 piskeslag hver, sier kvinnen til AP.

Dommen har skapt stor debatt om det saudiarabiske rettssystemet, som er basert på islamsk sharia-lovgiving, og hvor dommerne står helt fritt til å fastsette de dommene de vil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere