RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsofre hånes av politiet

Sist oppdatert:
Sunny Beach-politiet anklager en norsk jente for løgn.

En norsk og en svensk jente har anmeldt voldtekt til det bulgarske politiet tidligere i sommer. Voldtektene skal angivelig ha skjedd på feriestedet Sunny Beach i nærheten av byen Burgas.

Men politiet tar ikke anmeldelsene seriøst og hevder at jentene farer med løgn, skriver Expressen.

- Ville gjøre kjæresten sjalu
Politisjef i den bulgarske byen Burgas, Pavlin Dimitrov, hevder han har bevis på at voldtektene mot nordmannen og svensken aldri har funnet sted. Ifølge Dimitrov skal den norske jenta ha innrømmet at hun anmeldte den falske voldtekten for å gjøre kjæresten sjalu. Anmeldelsen til den svenske jenta skal også ha vært falsk, opplyser Dimitrov til den bulgarske avisen Sofia Echo.

Falske anmeldelser
Politiet i kystbyen Varna, som ligger ved Svartehavet, sier de har mottatt 142 anmeldelser på tyveri, overfall og voldtekt fra utenlandske turister i perioden 1. mai til 15. august, hvor syv av anmeldelsene anses å være falske. Politiet hevder at utenlandske turister, spesielt fra Skandinavia, spekulerer i falske anmeldelser for å innhente forsikringspenger.

- Det å forfalske et tyveri av et digitalt kamera, for eksempel, kan innbringe mellom 1000 og 1500 euro i kompensasjon, noe som er nok til å dekke utgiftene for en familie som ferierer ved det bulgarske Svartehavet, sier Pavlin Dimitrov.

Flere voldsepisoder
Feriestedet Sunny Beach ble tidligere i sommer hyppig omtalt i media i forbindelse med flere voldsepisoder av forskjellig karakter. Blant annet skal flere norske jenter ha blitt voldtatt, uten at de har anmeldt forholdet. En svensk mann ble slått i hjel av dørvakter i forbindelse med et besøk på en nattklubb i Sunny Beach i midten av juli. En norsk kvinne (34) ble slått ned på et lokalt diskotek da hun ikke ville danse med en bulgarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere