RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektssiktede i Norge dømt i Sverige

Fire litauere ble siktet for voldtekt og ran av prostituerte i Norge. Men før norsk politi fikk arrestert mennene, ble de dømt for ran i Sverige.

Norsk politi mener at de fire mennene, som er mellom 17 og 21 år, er en del av en større organisert kriminell gruppe. Mennene er siktet for gjengvoldtekter, ran og forsøk på tvang til prostitusjon i Norge.

Norsk politi mener de er en del av et organisert kriminelt miljø som nå etterforskes under navnet «Operasjon Tors Hammer». Foreløpig er et titalls kvinner, som skal ha blitt utsatt for voldtekt og ran, avhørt. Strafferammen for lovbruddene er 21 års fengsel.

Nektet og dro
- Da vi avhørte dem for første gang i sommer, nektet de straffeskyld etter siktelsen, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

I juni dro mennene til Norrkøping i Sverige der de ranet og banket opp en svensk skogeier. Offeret hadde flere skogsarbeidere fra Litauen jobbende for seg. Det nærmet seg lønningsdag, og han hadde derfor 250.000 kroner i kontanter i huset.

Tatt i Sverige
Mennene ble tatt da de forsøkte å kjøpe flybillett ut av landet med kontanter. Flyplasspolitiet satte dem da i forbindelse med ranet.

Nå er mennene dømt til seks års fengsel for grovt ran. Etter at dommen er sonet vil mennene bli utvist på livstid.

Samtidig fortsetter norsk politi etterforskningen av det kriminelle miljøet i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere