RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtok og drepte 86-åring

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Torsdag kveld ble Darrell Grayson henrettet.

Torsdag kveld ble 46 år gamle Darrell Grayson henrettet med giftsprøyte i Alabama etter at omgjøringsbegjæringen for saken hans var blitt avvist, melder AP.

Julaften for 27 år siden brøt Grayson og en kamerat seg inn til den 86 år gamle enken Annie Laura Orr, trakk et putevar over hodet hennes og voldtok henne. Deretter ranet de henne for omtrent 200 kroner, tok gifteringen hennes og lot henne ligge igjen og dø av kvelning.

Blod på skjorta
Etterforskerne fant Graysons blodige skjorte gjemt under en stein rett ved huset hans. Blodet på skjorta var av samme blodtype som Orrs, men det har ikke blitt gjort DNA-tester til tross for protester fra aktivister. Selv fortalte Grayson i retten at han var så beruset at han ikke husket noe av kvelden.

Guvernør Bob Riley i Alabama, som nektet å gripe inn for å hindre henrettelsen, forsvarte avgjørelsen med at forbrytelsen var spesielt grusom.

- Overveldende bevis
- De overveldende bevisene gjorde at juryen ikke var i tvil om at han utsattte en hjelpeløs gammel dame for en grusom og monstrøs forbrytelse, sa Riley i en uttalelse ifølge AP.

Slektningene til Annie Orr var til stede under henrettelsen, der Grayson smilte og gjorde V-tegnet før sprøyta ble satt.

- Orr-familien har endelig sett slutten på 27 år med kamp. Vi er takknemlige for at rettferdigheten har skjedd, sa Orrs barnebarn Lee Rawlings Binion til AP.

Darrell Grayson ble dømt av en jury med bare hvite medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere