RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VOLKSWAGEN gir ut gavekort verdt til sammen 4,2 milliarder kroner til sine amerikanske kunder. På bildet ser vi en truck forlate bilprodusentens hovedkvarter i Wolfsburg i Tyskland.
VOLKSWAGEN gir ut gavekort verdt til sammen 4,2 milliarder kroner til sine amerikanske kunder. På bildet ser vi en truck forlate bilprodusentens hovedkvarter i Wolfsburg i Tyskland. Foto: Fabian Bimmer (Reuters / NTB scanpix)

Volkswagen gir bort gavekort verdt 4,2 milliarder kroner

Selskapet vil kjøpe tilbake kundenes tillit.

NEW YORK (Nettavisen): Bilprodusenten Volkswagen annonserte mandag at selskapet vil gi bort gavekort på 1000 dollar til kunder som er rammet av selskapets utslippsjuks.

Amerikanske myndigheter har avslørt at Volkswagens dieselbiler slipper ut 10 til 40 ganger så mye nitrogenoksid som tillatt.

Volkswagen jobber for tiden med å finne en løsning for bilene som er solgt med software som slår på utslippsdempere under myndighetenes tester og slå disse av under vanlig kjøring.

Nå har selskapet et enormt omdømmeproblem og mange sinte kunder.

Volkswagen vil tilby kundene som har kjøpt 482.000 biler i USA gavekort på tusen dollar som kompensasjon for at disse kundene betalte ekstra for å få miljøvennlige biler.

Verdien på gavekortene er til sammen nærmere 4,2 milliarder kroner.

- Vi jobber utrettelig med å utvikle en godkjent kur for bilene dette gjelder. I mellomtiden kommer vi med denne kompensasjonen som et første skritt på veien mot å få tilbake kundenes tillit, sier Michael Horn, Volkswagens sjef i USA, ifølge ABC News.

Transportdepartementet i Tyskland annonserte mandag at 540.000 av de 2,4 millioner bilene som er solgt der vil trenge hardware-endringer i tillegg til software-endringer.

På verdensbasis skal rundt elleve millioner biler være omfattet av utslippsjukset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere