RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å boikotte Irak-valg

Lederen for det omfattende nettverket av prester i Irak, Storayatollah Ali al-Husseini al-Sistani, vurderer å trekke sin støtte til valget i Irak.

Den shiamuslimske lederen frykter at sjiamuslimene vil bli underrepresentert i den nye regjeringen. Dersom så skjer, vil han trekke sin støtte til valget tilbake.

Dersom Sistania skulle boikotte valget, vil det trolig få konsekvenser for hele situasjonene i Irak. Storayatollahen nyter stor respekt i den irakiske befolkning, og mange ville etter alt å dømme fulgt hans oppfordring om å boikotte valget.

Kontaktet FN-råfgiver
Sistanis rådgivere har kontaktet FN-rådgiveren Lakhdar Brahimi, som har ledet forhandlingene om det planlagte valget i januar, og uttrykt sin bekymring.

Kilder i Bagdad skal ha sagt til den amerikanske avisen The New York Times at Sistani har anmodet Brahimi om å komme tilbake til Irak for å drøfte problemene.

Den sjiamuslimske lederen frykter at sjiamuslimene vil bli underrepresentert i den nye regjeringen. Dersom så skjer, vil han trekke sin støtte til valget tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere