RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å sende norske soldater til Irak

Sist oppdatert:
Regjeringen vurderer om Norge skal delta i opplæringen av irakiske sikkerhetsstyrker ved å sende nytt militært personell til Irak.

Onsdag vedtok Nato at alliansen innen nyttår skal bidra med mellom 200 og 300 stabsoffiserer til opplæringsarbeidet. Det bør Norge være med på, mener nestleder i Stortingets forsvarskomité, Bjørn Hernæs (H), ifølge NRK.

- Jeg forutsetter at dette er et vedtak som er hjemlet i FN, slik at den folkerettslige forankringen er helt klar. Jeg vil bli overrasket om Norge ikke stiller seg velvillig, sier han.

Det er nå opp til Regjeringen å vurdere hvordan Norge eventuelt skal bidra til NATO-operasjonen. Et svar vil ifølge NRK trolig komme i løpet av neste uke.

Ifølge NATO trengs det minst tusen soldater for å beskytte instruktørene som skal lære opp de irakiske styrkene, og organisasjonen forventer at minst 16 av de 25 medlemslandene deltar, deriblant Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere