RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å sende stressa prinsesse utenlands

Det japanske hoffet gikk mandag til det uvanlige skritt å kunngjøre at man vurderer å sende kronprinsesse Masako på utenlandstur. Masako har vært sykmeldt siden desember i fjor.

Kunngjøringen oppfattes som et signal fra hoffet om at man ønsker å gjøre mer for å hjelpe kronprinsessen til å komme seg ovenpå igjen. Kronprins Naruhito har tidligere uttalt at hans kone er blitt syk og stresset av det strenge livet ved konservative hoffet.

Tidlig i august ble det japanske kronprinsparet invitert som gjester når Bruneis kronprins Al-Muhtadee Billah gifter seg 9. september.

- Vi vurderer om hun skal reise, uttaler hoffet. Dette blir i så fall det første offisielle oppdraget for kronprinsessen siden desember i fjor.

Streng hoffprotokoll
Det er svært uvanlig at hoffet kunngjør hvilke reiser og oppdrag som vurderes for medlemmer av keiserfamilien, før noe er endelig bestemt. Kunngjøringen tolkes derfor som et forsøk fra hoffets side på å vise at man forsøker å hjelpe kronprinsessen gjennom sin lidelse, en sykdom mange mener hoffet selv er hovedårsaken til.

Under kronprinsbryllupene i København og Madrid i mai, representerte kronprins Naruhito den japanske keiserfamilien alene. Før avreisen til Europa, sjokkerte den vanligvis så sindige kronprinsen ved å uttale på en pressekonferanse at kronprinsessen var utslitt av forsøket på å tilpasse seg til de strenge reglene ved hoffet.

Karriérediplomat
Ifølge Naruhito syntes Masako blant annet at det var forferdelig at hun aldri fikk reise utenlands. Før hun giftet seg med kronprinsen, var Masako en suksessrik diplomat, som blant annet behersker fem språk flytende. Etter at hun giftet seg med Naruhito, har Masako bare fått dra utenlands fem ganger.

Noe av årsaken til stresset kronprinsessen har vært utsatt for, er at paret «bare» har fått en datter, Aiko, som ikke er arveberettiget til Krysantemumtronen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere