RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å slutte

Sist oppdatert:
Moren til Madeleine vurderer å slutte i jobben som allmennpraktiserende lege.

Kate McCann, moren til Madeleine, har nylig uttalt at hun vurderer å slutte i jobben sin som allmennpraktiserende lege for å bekjempe trafficking og belyse problemet med bortførte barn, skriver The Times.

- De har nå innsett at dette er et enormt tema. Hvis de kan fungere som gallionsfigurer så er det vel og bra, sier en familievenn.

Både Gerry og Kate har drevet en storstilt kampanje i håp om å finne datteren.

- Dette er jobben min nå. Jeg kan forestille med at dette blir en heltidskarriere, dette med barns velferd og bekjempelse av pedofile, sa hun tidligere denne uken.

Varslingssystem
McCann-familien håper på å kunne drive lobbyvirksomhet overfor politikere med mål om å danne et internasjonalt varslingssystem. Hensikten vil være at politi, media og offentligheten blir varslet bare noen timer etter at et barn blir bortført.

I forbindelse med forsvinningen til Madeleine tok det tolv timer før grenseoverganger ble varslet om bortføringen.

Dansk jente skapte kaos
En 23 år gammel student i Argentina varslet politiet om at den bortførte Madeleine McCann (4) befant seg i den argentinske byen Rosario. Dette førte til at politiet satte i gang en storstilt aksjon med 100 politifolk for å lete etter Madeleine på gaten.

Men jenta som studenten trodde var Madeleine, viste seg å være en seks år gammel dansk jente som var på ferie med sine foreldre, skriver den argentinske avisen ADN-Mundo, melder Berlingske Tidende.

«Observert» i flere land
Forsvinningen av Madeleine har skapt overskrifter over hele verden, noe som har ført til at mange har vært ekstra observante når de ser en liten jente. Vitner hevder å ha sett henne i flere land, blant annet Marokko, Portugal og nå Argentina.

Madeleine forsvant 3. mai fra et hotellrom i feriebyen Praia da Luz i Portugal da moren og faren var ute og spiste middag.

Flere teorier
Det er flere teorier om hva som kan ha skjedd med Madeleine. En teori er at hun har blitt drept og gravlagt i et område i nærheten av der hun ble bortført. En annen teori er at Madeleine har blitt tatt av et pedofil-nettverk.

Foreldrene til Madeleine, Gerry og Kate McCann, sier de vil bli i Portugal ut sommeren eller til de får visshet om datterens skjebne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere