RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer økt Afghanistan-innsats

Sist oppdatert:
NATO vurderer å trappe opp innsatsen i Afghanistan, og ser nærmere på muligheten for å sende flere soldater til det krigsherjede landet.

FNs generalsekretær Kofi Annan og Afghanistans president Hamid Karzai har tidligere etterlyst økt innsats fra den internasjonale sikkerhetsstyrken (ISAF) i Afghanistan, blant annet for å få bukt med lokale "krigsherrer" som dominerer store deler av landet.

Tidligere denne måneden ba Tysklands utenriksminister Joschka Fischer og USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld om økt NATO-innsats.

- Nato ser nærmere på dette, vi tar militære hensyn og ser på gjennomførbarheten, sier NATOs generalsekretær George Roberts tirsdag om eventuell økning av sikkerhetstiltak i landet.

ISAF har kontrollert Kabul og flybasen Bagram ved hovedstaden siden USA og afghanske opprørere fikk kastet Taliban-styret i Afghanistan. For om lag en måned siden overtok NATO kommandoen for de rundt regnet 5.000 soldatene.

Ifølge generalsekretær Robertson vil NATO ta kontakt med FN i forbindelse med et eventuelt utvidet ISAF-mandat i Afghanistan. Flere europeiske land har stilt seg skeptiske til å sende flere soldater

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere