RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer ny offensiv på Gaza

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Israels utenriksminister Tzipi Livni signaliserer en større motoffensiv etter palestinske rakettangrep de siste dagene.

Livni sier at Israel i løpet av de nærmeste dagene vil avgjøre hvordan de skal svare på rakettangrepene fra palestinske grupper på Gazastripen.

– Nok er nok. I løpet av de kommende dagene vil det bli tatt en klar beslutning, sier Israels utenriksminister Livni i en samtale med utenlandske diplomater i Tel Aviv, melder AFP.

I de siste 24 timene har ni personer blitt drept i to israelske flyangrep mot Gaza by, blant dem fem fra Hamas. De andre var sivile.

Utenriksministeren gikk ikke i detaljer om hva slags mottiltak israelerne vurderer. Men hun utelukker ikke at israelske styrker vil ha en stor militær operasjon i Gaza by. Ifølge Livni ønsker Israel å støtte til moderate palestinere.

Samtidig har Hamas' militære gruppe truet med å avfyre flere raketter mot Israel.

- Alle alternativer er åpne nå, blant annet selvmordsaksjoner og flere raketter mot Israel, sier sier Abu Ubaida, talsmann for al-Aqsa brigadene, Hamas’ væpnede fløy.

I forrige uke ga statsminister Ehud Olmert ordre om at Israels militære styrker skal slå hardt tilbake mot rakettangrepene. Tzipi Livni understreket på sin side at det diplomatiske arbeidet for en løsning på konflikten må og skal fortsette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere