RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto: Konføderasjonsflagget brukt av sørstatene under den  amerikanske borgerkrigen skaper debatt i USA. Her ses flagget i bruk på statlig grunn i South Carolina 22.06.15.
Illustrasjonsfoto: Konføderasjonsflagget brukt av sørstatene under den  amerikanske borgerkrigen skaper debatt i USA. Her ses flagget i bruk på statlig grunn i South Carolina 22.06.15. Foto: Joe Raedle (AFP / NTB Scanpix)

Wal-Mart og Sears dropper sørstatsflagg

De store amerikanske kjedene Wal-Mart og Sears fjerner produkter med sørstatsflagget fra butikkene sine som følge av massakren på ni afroamerikanere i Charleston i forrige uke.

Beslutningen ble tatt samme dag som South Carolinas guvernør Nikki Haley oppfordret delstatens lovgivere til å ta ned sørstatsflagget fra flaggstanga foran delstatsforsamlingen.

For mange amerikanere er flagget et symbol på slaveriet og rasisme, mens for mange i sørstatene er det et symbol på sørstatenes historie og kultur og også en hyllest til dem som falt i borgerkrigen.

En talsmann for Wal-Mart, Brian Nick, sier at de ikke ønsker å fornærme noen med produktene de selger, og at de derfor fjerner alle produkter med flagget fra butikkene og nettsidene sine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere