Wall Street slo tilbake

Foto: (Scanpix)

De amerikanske investorenes kjøpelyst førte til børsfest.

29.08.07 22:34

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Etter den kraftige nedgangen som rammet USA tirsdag var onsdagen det totalt motsatte der kjøpevillige investorer var på handletur etter billige aksjer. Det førte til at mesteparten av den markante nedgangen tirsdag ble hentet inn igjen onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Det vi ser her er en slags billigjakt etter det skarpe fallet i går, sier en sjefmarkedsøkonom, ifølge Marketwatch.

På en dag uten spesielle økonomiske nyheter klatret aksjene markant.

- Jeg vet ikke om der er fundamentale årsaker til det. Viktigere enn alt så gjør vi opp for noe av gårsdagens nedsalg som virket ekstrem med tanke på de økonomiske tallene som ble levert, sier en aksjeanalytiker, ifølge Marketwatch.

Et selskap som var i fokus i løpet av dagen var tobakksgiganten Altria Group på spekulasjoner om at de kanskje vil gi skille ut den internasjonale Phillip Morris-divisjonen. Selskapet steg med 1,1 prosent på nyheten.

Nyheter om at Apple vil lansere en ny gren til sin iPod-familie neste uke fikk investorene til å slå bølgen da de sendte kursen opp hele 5,7 prosent.

- Den nesten sikre lanseringen av iPoder neste uke skaper en ny mulighet for oppside i årets siste halvår og tilbyr en ny grunn til å kjøpe Apple-aksjer, konkluderte analytikere hos Goldman Sachs i et notat.

Aksjene til DaimlerChrysler fikk seg en kraftig opptur etter at selskapet leverte sitt første regnskapstall etter separasjonen fra Chrysler. Aksjen steg med 3,9 prosent.

Google var i vinden og klatret med 1,3 prosent etter at selskapet opplyser at deres finansdirektør George Reyes planlegger å forlate skuta.

- Gårsdagens nedtur var en smule overdrevet ettersom minuttene fra rentemøtet indikerte at sentralbanken vil være der om nødvendig. Vi ser mot en tidlig oppgang her på short-dekning, sier sjefmarkedsøkonomen.

Dagens nøkkeltall:
Dow +1,90% til 13.289,29

Nasdaq +2,50% til 2.563,16

S&P 500 +2,19% til 1.463,76

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag