RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wall Street svakt opp

Sist oppdatert:
Julaften endte forsiktig opp.

Amerikanske aksjekurser steg noe under handelen julaften. Nye tall som viste høyere arbeidsledighet og lavere forbruk i USA, så ikke ut til å skremme investorene.

Antall nye søknader om arbeidsledighetstrygd har steget til det høyeste nivået siden november 1982, opplyste det amerikanske arbeidsdepartementet onsdag.

Samtidig meldte handelsdepartementet at det private forbruket sank 0,6 prosent i november og at etterspørselen etter varige forbruksvarer gikk ned 1 prosent.

Tallene var imidlertid ikke like svake som fryktet på forhånd, og Wall Streets investorer så ut til å ta meldingene med fatning.

Da børsene stengte tre timer tidligere enn vanlig på grunn av julehøytiden, hadde industriindeksen Dow Jones steget med 0,58 prosent til 8.468,16 poeng.

Den bredt sammensatte Standard & Poor’s 500-indeksen gikk opp 0,55 prosent til 867,90 poeng, mens Nasdaq endte på 1.524,90 poeng, som er en økning på 0,22 prosent.

Samtidig som aksjekursene i New York gikk opp, dalte oljeprisen med 1,04 dollar til 37,94 dollar fatet. I London falt prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet 1,32 dollar til 39,69 dollar fatet.

På London-børsen hadde FTSEurofirst 300-indeksen over europeiske aksjer gått ned 0,3 prosent da de fleste europeiske børsene avsluttet handelen tidlig onsdag ettermiddag.

Også i Asia var det en svak nedgang onsdag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere