RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP)

Wallström vil ikke bli partileder

Sist oppdatert:
Favoritten til å etterfølge Göran Persson som sosialdemokratenes partileder vil ikke ha jobben. Margot Wallström sier hun vil prioritere jobben i EU-kommisjonen.

I Sverige har spekulasjonene rundt hvem som skal etterfølge Persson pågått lenge, og den heteste kandidaten har vært EUs visepresident Margot Wallström. Nå rykker hun selv ut for å gjøre slutt på spekulasjonene.

- Jeg er ikke kandidat til ledervervet, skriver Margot Wallström mandag på Aftonbladets debattsider.

- Jeg vil ikke være med i spekulasjonene. Jeg vil fullføre det viktige oppdraget som regjeringen har nominert meg til. Det er viktig for Europa, men minst like viktig for Sverige og for det sosialdemokratiske partiet, skriver hun.

Wallström legger til at hun er rørt over at så mange har forhåpninger og tiltro til henne, og at hun kommer til å behøve støtten også i den viktige oppgaven som visepresident i EU-kommisjonen.

Lena Ag, som er presseansvarlig ved EU-kommisjonen, sier Wallström følte seg tvunget til å gjøre noe.

- Hun var nødt til å gjøre dette for å få slutt på spekulasjonene. Ingen har påvirket henne, og hun har skrevet innlegget helt på egenhånd, sier hun.

Svenske medier har tidligere skrevet mye om at statsminister Göran Persson ikke ønsker Wallström som sin etterfølger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere