RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Washington-kardinal går av


Pave Frans (t.h.) har godkjent avskjedssøknaden til kardinal Donald Wuerl (t.v.) i Washington, som anklages for å ha dekket over seksuelle overgrep begått av prester. Foto: AP / NTB scanpix
Pave Frans (t.h.) har godkjent avskjedssøknaden til kardinal Donald Wuerl (t.v.) i Washington, som anklages for å ha dekket over seksuelle overgrep begått av prester. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Pave Frans har undertegnet avskjedssøknaden til kardinal Donald Wuerl i Washington, som anklages for å ha beskyttet prester som har begått seksuelle overgrep.

Den snart 78 år gamle Wuerl leverte sin avskjedssøknad for nesten tre år siden, men pave Frans har inntil nå nektet ham å gå av.

Fredag opplyste Vatikanet at paven har undertegnet avskjedssøknaden, men at Wuerl likevel vil fortsette til det er funnet en etterfølger.

Wuerls forgjenger, erkebiskop Theodore McCarrick, ble tvunget til å gå av etter anklager om at han hadde begått seksuelle overgrep mot minst to mindreårige korgutter og flere unge prestestudenter.

Wuerl anklages ikke selv for å ha begått overgrep, men i august konkluderte en storjury med at han som biskop i Pittsburgh aktivt beskyttet flere prester som hadde begått mange og grove overgrep mot barn.

Mange har også stilt spørsmål ved Wuerls påstand om at han var uvitende om McCarricks overgrep.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere