*Nettavisen* Nyheter.

Washington Post: Bin Laden ville drepe Obama

Foto: Rahimullah Yousafzai (Ap)

Washington (NTB-AFP): Før han døde, beordret Osama bin Laden sine tilhengere om å angripe president Barack Obamas private fly, ifølge Washington Post.

16.03.12 21:31

Avisen siterer dokumenter beslaglagt i huset i Pakistan hvor al-Qaida-lederen ble drept i mai i fjor, og hevder bin Ladens plan også innebar å drepe general David Petraeus, daværende leder for de internasjonale styrkene i Afghanistan.

Bin Laden oppfordret tilhengere i Pakistan og Afghanistan om å drepe USAs president fordi «Obama er de vantros leder og å drepe ham vil automatisk føre til at visepresident Joe Biden tar over presidentskapet», heter det ifølge et dokument avisen har fått tak i.

- Biden er fullstendig uforberedt til å ta over den stillingen, noe som vil lede USA inn i krise. Når det gjelder Petraeus, er han vil det å drepe ham endre krigens gang i Afghanistan, heter det videre.

Washington Post skriver at det aktuelle dokumentet snart vil bli offentliggjort, både i sin originale arabiske form og i oversettelser.

Amerikanske analytikere har liten tro på at attentatplanene hadde noen mulighet til å bli gjennomført, skriver avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.