RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Westergaard-angriperen varetektsfengslet i 4 uker

Foto: Ernst van Norde (AP)
Sist oppdatert:
Den skadeskutte 28 år gamle terroristen ble trillet inn i retten.

Etter å ha forsøkt å drepe den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard, gikk dansk-somalieren til angrep på en politiassistent, som svarte med å skyte mot mannen. Han ble truffet i den ene armen og benet.

Mannen skal ha kastet en øks mot politiassistenten, for så å forsøke å stikke han med en kniv. Det melder den danske avisen Ekstra Bladet

LES MER:Forsøkte å drepe karikaturtegner

2 uker i isolasjon
28-åringen skal ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) ha tilknytninger til terrororganisasjonen al-Shabaab i Somalia og Al-Qaida. Mannen er nå varetektsfengslet i fire uke, hvor av to av dem er i isolasjon.

Barnebarnet i huset
Westergaard er mannen bak de mest omstridte av Muhammed-karikaturene som i 2005 og 2006 førte til omfattende protester i mange muslimske land.

Angrepet skjedde i hans hjem i Viby J, nær Århus, da en mann brøt seg inn i hjemmet hans og forsøke å drepe Westergaard med en kniv og en øks.

Westergaards kone og barnebarn på fem år var til stede i huset under angrepet.

Politiaksjoner i Aalborg
Dansk politi har satte i gang politiaksjoner i et boligområde i Aalborg i forbindelse med angrepet på karikaturtegneren, melder Jyllands-posten.

Få timer etter angrepet skal teknikere og etterforskere fra politiet, i tillegg til bombeeksperter fra forsvaret ha ransaket gjerningsmannens leilighet i Aalborg. De skal ha brukt 12 timer på ransakingen.

Et stort område skal ha blitt sperret av, melder Ekstra Bladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere