– Data viser en hurtig økning i antall tilfeller, sa Patrick O'Connor fra WHOs Europa-kontor lørdag. Han var da på besøk i landet med 9,5 millioner innbyggere, som er et av få i Europa som ikke har stengt store deler av samfunnet for å bekjempe virusutbruddet.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om viruspandemien

– Antallet tilfeller dobles cirka hver andre til tredje dag, noe som viser begynnelsen på en generell samfunnsspredning, sa Conner, som understreket at situasjonen krever nye tiltak.

Les også: I Hviterussland går hverdagen som «normalt»: Nå må helsearbeidere ta saken i egne hender

De offisielle tallene viser lørdag 2.226 smittetilfeller og 23 dødsfall. Hviterusslands helseminister Vladimir Karanik opplyste at hundrevis av de smittede er helsearbeidere.

Les også: Slik utvikler korona seg i forhold til verdens verste pandemier: – Det er all grunn til å være skremt (+)

– Laboratorietestene bekrefter at 301 helsearbeidere er smittet, sa ministeren på en felles pressekonferanse med WHOs representant.

Hviterussland har vekket oppsikt ved å fortsatt arrangere fotballkamper som det eneste landet i Europa. Helseministeren sa lørdag at det ikke var opp til ham å stanse kampene.

Landets president Aleksandr Lukasjenko har tidligere lagt vekt på økonomien framfor behovet for karantene, og har uttalt at landet ikke har råd til en stengning.

(©NTB)