Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WHO frykter at millioner kan dø

Foto: (Reuters)
Sist oppdatert:
Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at flere millioner mennesker kan miste livet dersom fugleinfluensa begynner å spre seg fra menneske til menneske slik sars gjorde.

Den fryktede fugleinfluensaen har spredd seg til mange land i Asia, og tirsdag innrømmet også Kina at sykdommen finnes hos dem.

Dersom sykdommen, som nå bare smitter ved kontakt med infiserte fugler, krysser seg med en vanlig influensatype som er på vei til de rammede områdene, slik at den kan smitte mellom mennesker, frykter WHO at millioner av mennesker kan dø.

- Etter min mening er det mulig, og det er derfor vi må jobbe så hardt i dag, ikke i morgen, for å stanse dette, for å hindre mutering, sier Shigeru Omi, direktør i WHOs avdeling i Øst-Asia.

Sars som herjet i Asia i fjor muterte på denne måten, og krevde flere hundre menneskeliv. Men fugleinfluensaen er mye verre å kurere enn sars.

Så langt er det oppdaget smitte i Thailand, Vietnam, Kambodsja, Indonesia, Japan, Sør-Korea og Kina, mens svakere typer er oppdaget i Pakistan, Taiwan og Laos. I Thailand døde en seks år gammel gutt på grunn av sykdommen, og ble dermed det åttende mennesket som døde av sykdommen.

For å forhindre spredning har rundt 20 millioner kyllinger i Asia blitt slaktet og begravd.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!