*Nettavisen* Nyheter.

WHO frykter ny epidemi

Foto: (Reuters)

I juli dukket en ny epidemi av fugleinfluensa opp i sørøst-Asia. WHO frykter at et nytt, menneskefarlig virus skal oppstå.

14.09.04 17:07

Fugleinfluensa kan normalt ikke smitte mennesker. En vedvarende epidemi øker imidlertid sjansen for at virus kan mutere og angripe mennesker. Fugleinfluensa har ifølge WHO så langt drept 28 mennesker i Kina, Thailand, Malaysia, Indonesia og Vietnam.

Helsepersonell bekymret
Helsepersonell fra de berørte landene i sørøst-Asia har i dag samlet seg for å drøfte influensaproblematikken. En stor strøm av mennesker, handelsvarer og mat over grensene i området kompliserer problemet.

WHOs rådgiver i området, Hitoshi Oshitani, uttaler at «området fortsatt har en lang vei å gå» for å sikre seg mot trusselen fra fugleinfluensa.

Redd for ny SARS
Singapores representant påpeker at: «Utbruddet av influensa i området er potensielt farligere enn SARS». Trusselen om en verdensomspennende epidemi, en pandemi slik spanskesyken var, ligger alltid og lurer i bakgrunnen.

Singapores representant tar videre til orde for å gjennomføre en omfattende vaksinering av fjærkre.

Thailand, som før fugleinfluensaen var verdens fjerde største eksportør av kylling, avgjør spørsmålet om vaksinasjon denne uken. Kyllingoppdretterne motsetter seg dette på det sterkeste, da de frykter at vaksinen skal sette usmak på kjøttet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.