RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WHO klargjør for pandemi

En mann tar seg av høns på et marked i Jakarta i Indonesia etter at seks familiemedlemmer døde av fugleinfluensa.
En mann tar seg av høns på et marked i Jakarta i Indonesia etter at seks familiemedlemmer døde av fugleinfluensa. (Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Verdens Helseorganisasjon har for første gang bedt produsenten av influensavaksinen Tamiflu gjøre det globale lageret klart til utsendelse.

Henvendelsen kommer etter at mistanke om smitte av fugleinfluensa fra menneske til menneske dukket opp i Inonesia. I tillegg til familien på sju som døde av H5N1-viruset, er det nå konstatert tre dødsfall til i landet, melder myndighetene lørdag.

- Vi har ingen intensjoner om å sende ut lageret, men ser dette som et praktisk tiltak, uttaler WHOs talsmann Dick Thomsom ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

9500 doser Tamiflu ble fløyet inn i Indonesia fredag, som et akuttiltak. 48 mennesker har til nå fått konstatert smitte av fugleinfluensaviruset H5N1 i landet. Av disse er 36 døde.

Indonesia består av 17.000 øyer og har til nå nektet å gjennomføre massenedslakting av fjærkre i rammede områder, fordi de ikke har råd til å betale oppdretterne erstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere