Gå til sidens hovedinnhold

WHO: - Nordlige halvkule rammes verst

Ferske tall viser en eksplosjon av dødsfall på den nordlige halvkule.

Det er blitt registrert over 700 svineinfluensarelaterte dødsfall den siste uken hvor de fleste har funnet sted på den nordlige halvkule, viser ferske tall som er blitt frigjort av Verdens helseorganisasjon (WHO).

- Det er ikke noe tvil om at influensaen er i ferd med å øke i omfang på den nordlige halvkule, sier talsperson ved Verdens helseorganisasjon, Kristin Kelleher, til Nettavisen.

Bekreftede dødsfall
Dermed er dødstallene på verdensbasis blitt oppjustert til 5712 dødsfall som kan knyttes til svineinfluensa. Men det er ingen tvil om at det finnes mørketall.

- Dette er snakk om bekreftede dødsfall som er basert på laboratorietester. Derfor er det bare en indikator som gir oss et bilde av hvordan viruset sprer seg. Vi oppfordrer alle land til å gjennomføre laboratorietester, men dette varierer fra land til land, sier Kelleher.

Det er Amerika som er verst rammet så langt med 4175 registrerte dødsfall. I Europa er tallet på dødsfall oppjustert til 281, mens i Asia er tallet steget til 1070, melder nyhetsbyrået AFP.

I Norge er det hittil registrert 14 dødsfall hvor de fleste tilhørte den såkalte risikogruppen.

Trygt for gravide
Samtidig opplyser WHO at det er nok med én dose vaksine per pasient. Det har tidligere vært noe forvirring rundt doseringen. I tillegg slår WHO fast at det er helt trygt for gravide å bli vaksinert.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid