*Nettavisen* Nyheter.

WHO: Over 20.000 smittet av meslinger i Europa i 2017

MESLINGER: Over 20.000 smittet av meslinger i Europa i 2017. Det er en firedobling fra 2016. Foto: (Flickr)

I store deler av den vestlige verden har mindre grupper med foreldre valgt å ikke vaksinere barna sine fordi de mener at vaksinen er skadelig.

35 personer døde av sykdommen og 21.315 personer ble smittet av viruset i Europa i 2017, viser en ny rapport fra WHO. Det er en voldsom økning i antall smittetilfeller sammenlignet med året før. Da hadde WHO registrert 5.273 meslingtilfeller.

– Hver nye person som blir smittet av meslinger i Europa, er en påminnelse om at barn og voksne som ikke er vaksinerte, uansett hvor de bor, risikerer å spre smitte til andre som ikke har blitt vaksinert, sier WHOs Europa-direktør Zsuzsanna Jakab.

– Over 20.000 smittetilfeller og 35 dødsfall bare i 2017 er en tragedie vi simpelthen ikke kan akseptere, sier hun.

WHOs rapport omfatter 53 land i Europa, og i 15 av disse er det registrert 100 eller flere tilfeller. Verst rammet er Romania, hvor det ble registrert 5.562 nye tilfeller i 2017. Rett bak følger Italia med 5.006 tilfeller.

Men det har også vært utbrudd i land som Tyskland, Frankrike, Belgia og Storbritannia.

– Å utrydde meslinger er en prioritet som alle europeiske land er dedikert til. Dette midlertidige tilbakeskrittet kan ikke hindre oss i å nå målet om å bli den første generasjonen som befrir våre barn fra denne sykdommen en gang for alle, skriver Jakob i rapporten.

WHOs tall viser at det ble registrert ett smittetilfelle av meslinger i Norge i 2017. Dermed ligger Norge i bunnen av listen.

I store deler av den vestlige verden har mindre grupper med foreldre valgt å ikke vaksinere barna sine fordi de mener at vaksinen er skadelig. Det til tross for at det er store mengder vitenskapelige beviser for det motsatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.