*Nettavisen* Nyheter.

WikiLeaks: CIA har omfattende hackingverktøy til rådighet

Etterretningstjenesten CIA har over 1.000 verktøy for å hacke datamaskiner, mobiltelefoner og smart-TV-er, hevder WikiLeaks gjennom nye lekkasjer.

07.03.17 15:54

WikiLeaks publiserte tirsdag den til nå største mengden dokumenter som skal komme fra CIA.

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange hevder dokumentene er den største mengden materiale som er kommet om og fra CIA, og at det er langt mer enn det som kom med Snowden-avsløringene, skriver Independent.

LES også: NSA-konsulent stjal millioner av dokumenter

- Enorm hackingkapasitet

– Denne usedvanlige samlingen, som omfatter flere hundre millioner linjer med kode, gir tilgang til hele CIAs hackingkapasitet, skriver WikiLeaks i en pressemelding.

WikiLeaks advarer mot at blant annet journalister kan være en målgruppe for CIA ved at både iPhone- og Android-telefoner kan infiseres.

CIAs hackingavdeling, som formelt tilhører Center for Cyber Intelligence (CCI) hadde ved nyttår over 5.000 registrerte brukere og har utviklet over 1.000 hackingverktøy, ifølge WikiLeaks.

LES også: Trump nominert til årets Nobels fredspris
OG her: Merkel: – Visste ikke at Tyskland spionerte på allierte

- Eget NSA

– Omfanget er så stort at CIAs hackere ved utgangen av 2016 hadde brukt mer kode enn det som trengs til å styre hele Facebook. CIA hadde på et vis utviklet sitt eget NSA, men med enda mindre forklaringsplikt og uten å måtte svare offentlig på budsjettets omfang, heter det.

CIAs verktøy er ifølge WikiLeaks laget for å kunne utnytte en rekke produkter som Apples iOS-plattformer, Googles Android-plattform og Microsofts Windows-plattform. Fjernsynsapparater fra Samsung kan utnyttes til avlytting, heter det videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag