RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wikileaks nominert til Nobels fredspris

Foto: PAUL HACKETT (Reuters)
Sist oppdatert:
Norsk stortingspolitiker har nominert varslernettstedet til årets fredspris.

Tirsdag gikk fristen ut for å nominere kandidater til fredsprisen i 2011. Den norske stortingspolitikeren Snorre Valen (SV) har nominert det kontroversielle nettstedet Wikileaks til fredsprisen.

- Wikileaks er en av dette århundrets viktigste bidragsytere til ytringsfrihet og gjennomsiktighet. De er en av dem som har bidratt mest til å avdekke grove menneskerettighetsbrudd, korrupsjon, krigsforbrytere og tortur. Samtidig er de under sterkt press fra mange regjeringer. En nobelpris til Wikileaks er viktig for ytringsfriheten, sier Valen til Dagbladet.

Valen begrunner også nominasjonen med at Wikileaks ifølge ham selv bidro til opprøret i Tunisia, ettersom nettstedet avslørte presidentfamiliens økonomiske disposisjoner, skriver avisen.

Grunnlegger av Wikileaks, Julian Assange, er etterlyst av svenske politimyndigheter for voldtekt og seksuell trakassering av to svenske kvinner. Han oppholder seg for tiden i Storbritannia hvor myndighetene behandler utleveringssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere