RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WikiLeaks publiserer dokumenter fra Sony Pictures

- Det tilhører offentligheten. WikiLeaks vil sikre at det forblir der, sier WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i en uttalelse.
- Det tilhører offentligheten. WikiLeaks vil sikre at det forblir der, sier WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i en uttalelse. Foto: John Stillwell (AFP / NTB Scanpix)
Nettstedet WikiLeaks har lagt ut tusenvis av dokumenter og eposter som stammer fra fjorårets dataangrep mot filmselskapet Sony Pictures.

Totalt er over 30.000 interne dokumenter fra Sony Pictures publisert. I tillegg er det lagt ut rundt 173.000 eposter sendt til og fra epostadresser tilhørende selskapet.

- Det tilhører offentligheten. WikiLeaks vil sikre at det forblir der, sier WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i en uttalelse.

Dokumentene og epostene ble første gang lekket på nett etter et dataangrep mot Sony Pictures i november i fjor, som USA har anklaget Nord-Korea for å stå bak.

Som følge av trusler etter dataangrepet ble actionkomedien «The Interview», som parodierer Nord-Koreas leder Kim Jong-un, tatt av plakaten. Filmen er senere vist både på kinoer og gjort tilgjengelig på internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere