RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wyclef Jean dropper presidentplanene

(Getty Images)
Sist oppdatert:
Hiphopstjernen dropper planene om å bli president i hjemlandet Haiti. Les flere utenrikssaker her.

Port-au-Prince (NTB-Reuters): Hiphopstjernen Wyclef Jean dropper planene om å bli president i fødelandet Haiti, en måned etter at kandidaturet hans ble underkjent av valgmyndighetene.

- Etter at jeg i flere uker har tenkt saken grundig gjennom, har jeg valgt å droppe forsøket på å bli Haitis neste president, sa Jean tirsdag.

Jean, som er født i Haiti, men har bodd mesteparten av livet i USA, vil nå gå tilbake til musikkarrieren. Hans neste album får tittelen «Hvis jeg var president, Haiti-erfaringen».

Haitis valgkommisjon bestemte i forrige måned at Jean ikke fylte vilkårene for å stille som president fordi han ikke hadde bodd sammenhengende fem år i landet før han stilte.

Haiti sliter med å komme på beina igjen etter det katastrofale jordskjelvet som kan ha kostet 300.000 mennesker livet i januar. (©NTB)

USAs høyesterett stanser ikke henrettelse

Washington (NTB-AFP): USAs høyesterett avviser å utsette henrettelsen av en kvinne i Virginia som er dømt for drap på ektemannen og stesønnen.

Den 41 år gamle Teresa Lewis skal dermed etter planen henrettes med giftsprøyte torsdag. Heller ikke guvernør Bob McDonnell vil gripe inn for å stanse henrettelsen.

De som er imot dødsstraff, sier at Lewis er et godt eksempel på hvorfor dødsstraff er feil.

Selv om hun har en intelligenskvotient på 70, ble hun stilt for retten og dømt for å ha betalt to menn for å drepe mannen og stesønnen for å få utbetalt livsforsikringen deres.

Lewis blir den første kvinnen som blir henrettet i Virginia på nesten 100 år. Siden dødsstraff ble gjeninnført i USA i 1976, har elleve av de 1.215 som er henrettet, vært kvinner. (©NTB)

Michelle Obama klar til valgkamp

Washington (NTB-AFP): USAs presidentfrue Michelle Obama skal spille en aktiv rolle i demokratenes valgkamp foran mellomvalget i november.

I løpet av oktober skal hun drive valgkamp i seks delstater og delta i minst ni møter for demokratiske kandidater, blant annet i California og New York, opplyser hennes kontor.

Blant dem hun kommer til å støtte, er presidenten i Representantenes hus, Nancy Pelosi fra California, og senator Barbara Boxer som har fått en sterk utfordrer i republikaneren Carly Fiorino, også i California.

Mange demokratiske kandidater har tryglet Det hvite hus om å sette inn Michelle Obama i valgkampen for å hindre at republikanerne får kontroll over Kongressen. Hun er for tiden langt mer populær enn mannen, president Barack Obama. (©NTB)

Orkanen Igor feide inn i Canada

Ottawa (NTB-AFP-Reuters): Orkanen Igor ble nedgradert til en tropisk storm etter at den tirsdag feide langs kysten av Newfoundland i Canada.

En mann er savnet etter at han trolig ble feid til havs da veien han var på, ble skylt vekk av bølgene og regnet. Redningsinnsatsen ble hemmet av oversvømmelser og ødelagte veier.

Stormen er den samme som rammet Bermuda søndag og mandag med kraftig vind og nedbør og enorme dønninger som vasket bort veier og strender. En stor del av øyas befolkning mistet strømmen.

Samtidig meldes det at en ny tropisk storm ved navn Matthew er i ferd med å bygge seg opp i det karibiske området, mens en annen, som har fått navnet Lisa, ligger og vaker i den østlige delen av Atlanterhavet. I tillegg

Ifølge værsenteret Weather Services International kan det ventes enda en større orkan i det atlantiske området denne sesongen.

Det har allerede vært fem større orkaner, inkludert Julia og Karl i forrige uke, i det som ekspertene kaller en mer aktiv sesong enn vanlig. Men de fleste av dem har holdt seg langt til havs og ikke skapt større problemer for USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere