RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Xie Xu har båret sin kamerat Zhang Chi til skolen hver dag i tre år

Kameratene bor på et internat i nærheten av skolen. 18-åringen anslår at han bærer kameraten rundt et dusin ganger hver dag.
Kameratene bor på et internat i nærheten av skolen. 18-åringen anslår at han bærer kameraten rundt et dusin ganger hver dag.
Sist oppdatert:
Bestekameraten kan ikke gå på grunn av en muskelsykdom.

Zhang Chi (19) har muskeldystrofi og kan ikke gå. Han og Xie Xu (18) møttes da de begynte på samme videregående skole i Xuzhou i Kina. 

De ble raskt venner og Xie Xu bestemte seg for å bære kameraten rundt på skolen, slik at han skulle klare å gjennomføre skoledagen.

- Historien med de to elevene er inspirerende og veldig rørende. De er ikke familie med Xie har gjort dette i tre år. Han er et vakkert menneske og han har hatt en positiv påvirkning på de andre elevene, som også hjelper Zang. Med deres hjelp har han aldri gått glipp av en eneste time, sier inspektør Cou Chunxi ved Daxu videregående skole til kinesiske Shanghaiist.

Artikkelen fortsetter under bildet.

18 år gamle Xie Xu har båret Zhang Chi i tre år slik at han kommer seg mellom klasserommene.

De to unge mennene bor på et internat like ved skolen. Hver dag bærer Xie Zhang på ryggen og sørger for at han kommer seg til klasserommene. Han sørger også for at 19-åringen får mat og at han får vasket klærne sine. 

Xie anslår at han bærer kameraten rundt et dusin ganger hver dag. De to er svært hardtarbeidende og er blant de beste i klassen begge to og har planer om videre studier.

De to kameratene er blant de beste elevene i klassen. Begge har planer om videre studier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere