RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ydmyk vinner takket komiteen

Sist oppdatert:
- Jeg kjenner meg ydmyk og beæret, sa fredsprisvinner og lederen for Atomenergibyrået Mohamed ElBaradei på en pressekonferanse fredag.

Den egyptiske diplomaten deler årets fredspris med Det internasjonale atomenergibyrået.

- Denne prisen vil styrke min og byråets besluttsomhet i forhold til spørsmålene knyttet til Iran og Nord-Korea, sa ElBaradei i møte med pressen fredag ettermiddag.

Hva synes du om årets fredspristildeling? Diskuter i Veggavisen!

- Skape rettferdig verden
- Jeg mener at Atomenergibyrået og byråets medarbeidere har gjort vårt beste for å skape en verden som er rettferdig og sikker, sa ElBaradei.

- Jeg har mottatt en lang rekke telefoner med gratulasjoner fra ledere av ulike medlemsland. Vi er partnere i arbeidet for en sikker verden.

- Jeg er her for å fremme fred og utvikling, og det vil jeg fortsette å gjøre.

Takket komiteen
På spørsmål fra norsk fjersyn om hva han ville si til den norske Nobelkomiteen smilte ElBaradei bredt, og ventet en stund mens verdenspressen humret.

- Til den norske nobelkomiteen vil jeg først og fremst si takk. Takk for at dere støtter en sak som ikke er særlig moteriktig i dag, nemlig avvæpning. Takk for at dere har gitt oss synligheten vi trenger for å fjerne kjernefysiske våpen fra verden og gjøre den til et tryggere sted.

- Når vi snakker om ikkespredning er det også viktig å huske på at spørsmålet om utvikling er helt sentralt i arbeidet for å sikre en tryggere verden.

- Mine medarbeidere er henykt over å motta prisen og denne typen anerkjennelse av vårt arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere