RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øyner løsning på atomstrid

Foto: SCANPIX/AFP/KIM JAE-HWAN
Sist oppdatert:
Nord-Korea mener en fredsavtale som erstatter våpenhvilen etter Korea-krigen vil løse atomkrisen på den koreanske halvøya.

Det uttalte en talsmann for myndighetene i Nord -Korea via nyhetsbyrået KCNA torsdag, melder Reuters.

Utspillet kom før et møte i Bejing der temaet er avvikling av Pyongyangs atomprogram i bytte mot sikkerhetsgarantier og økonomiske tilskudd.

- Å erstatte våpenhvilemekanismen med en fredsmekanisme på den koreanske halvøya vil føre til en slutt på USAs gissel-politikk mot Nord-Korea, som indirekte startet atompogrammet og trusselen med atomkraft. Det vil automatisk resultere i en nedbygging av atomprogrammet på halvøya, sa talsmannen for utenriksministeren i pressemeldingen.

Landene som var involvert i Korea-krigen, USA, Kina og Nord.- og Sør-Korea hadde sist fredsamtaler i Geneve i 1997 og 1998.

Ifølge kinesiske medier er Nord-Koreas forslag nøkkelen til en ny fredsavtale.

- Ikke ett eneste atomvåpen er nødvendig hvis USAs atomtrussel er borte og deres politikk for å ødelegge Nord-Korea stanses, sa talsmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere