RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ytterligere spenning i Georgia

Separatistleder Aslan Abasjidze i Adzjaria nekter å bøye seg for sentralregjeringen i Tbilisi, som innstendig ber ham gå av for å unngå blodsutgytelse.

- Aslan Abasjidze har ingen planer om å gå av, men han er åpen for forhandlinger om alle spørsmål unntatt sin egen fremtidige stilling, sier hans talskvinne Tamara Gudava.

Noen timers frist
Georgias president Mikhail Saakasjvili har gitt separatistene en frist noen timer til å gi opp kampen. Men Saakasjvili er innstilt på å møte opprørerne til forhandlinger.

Statsminister Zurab Zjvania er allerede reist til grensen mot opprørsregionen for å innlede samtaler med den lokale innenriksministeren. Det er også mulig russerne vil forsøke seg på mekling, men onsdag ettermiddag var det uklart hva forhandlingene egentlig skulle dreie seg om.

Åpenbare motsetninger
Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Moskvas karismatiske borgermester Jurij Luzjkov være en aktuell kandidat som mekler.

Russland har det siste året gitt sin støtte til Abasjidze og hans separatister. Sentralregjeringen i Tbilisi er innstilt på å unngå borgerkrig i Adzjaria, men motsetningene mellom tilhengere og motstandere av Abasjidze blir stadig mer åpenbare.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere