RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo

Yukos-sjef dømt på alle punkter

Sist oppdatert:
Tirsdag ble den tidligere Yukos-sjefen Mikhail Khodorkovskij dømt for samtlige syv tiltalepunkter.

Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax ifølge AP.

Aktoratet har bedt om ti års fengsel for Khodorkovskji.

Opplesingen av kjennelsen startet mandag, men etter å ha funnet Khodorkovskji skyldig i fire punkter stanset dommerne opplesningen. Opplesingen fortsatte 17. mai og det er nå klart at Khodorkovskji er skyldig i samtlige tiltalepunkt.

Med det satte dommeren strek for tirsdagens seanse. Opplesningen av dommen fortsetter onsdag, og den endelige dommen vil trolig bli offentliggjort da.

Khodorkovskji, som ledet oljeselskapet Yukos, er dermed dømt for blant annet bedrageri og skatteunndragelse. Blant annet skal det være snakk om konspirasjon, bedrageri, unndragelse av personlig skatt og for å ha unnlatt å følge en rettslig avgjørelse.

Pågripelsen og rettssaken mot oljemilliardæren er av mange blitt sett på som den kampanje fra Kreml for å undergrave Yukos-sjefens politiske innflytelse og straffe ham for å støtte opposisjonspartier.

Saken, som har fått stor oppmerksomhet verden over, har skremt vekk investorer og skadet president Vladimir Putins omdømme internasjonalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere