Zarqawi dømt til døden - igjen

Abu Musab al-Zarqawi og åtte andre menn med tilknytning til Al-Qaida ble onsdag dømt til døden i Jordan.

15.02.06 13:15

De ni ble dømt til døden for å ha planlagt flere angrep med kjemiske våpen i Jordan, melder Reuters. Angrepene ble avverget i april 2004.

Til sammen 13 mersoner var tiltalt i saken. Den påståtte hovedmannen i saken, Azmi al-Jayousi, og fire av de andre tiltalte som var i rettssalen ble dømt til døden. Zarqawi og fire av de andre tiltale ble dømt in absentia. Abu Musab al-Zarqawi regnes som lederen av Al-Qaida i Irak.

Ambassade
Ifølge tiltalen planla gruppen å sprenge flere biler lastet med sprengstoff og kjemikalier i selvmordsangrep på ulike steder i Jordan. Blant målene var den amerikanske ambassaden i Amman, statsministerens kontor og etterretningstjenestens hovedkvarter.

Dette er den fjerde dødsdommen over Zarqawi. I Jordan er han dømt for drapet på den amerikanske diplomaten Lawrence Foley i 2002 og et mislykket selvmordsangrep i 2004.

I juni 2004 ble han dømt til 15 års straffearbeid for angrep mot amerikanske soldater i Irak. I samme saken ble mulla Krekar dømt in absentia for å ha vært delaktig i planlegging av terroraksjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.