RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zarqawi-gruppe bak ambassadebombe

Abu Musab al-Zarqawis geriljagruppe har tatt på seg ansvaret for bomben som onsdag morgen rammet den australske ambassaden i Bagdad.

Zarqawis gruppe tar på seg ansvaret for angrepet i en uttalelse som er lagt ut på en islamsk internettside, melder nyhetsbyrået Reuters.

Eksplosiver gjemt i en lastebil eksploderte rundt klokken 0700 utenfor sementblokkene som sperrer adkomsten til ambassadeområdet. To mennesker mistet livet, mens flere ble skadd, deriblant to australske soldater.

Eksplosjonen ved ambassaden var den første i en serie aksjoner som i løpet av halvannen time onsdag morgen rammet Bagdad og områdene rundt hovedstaden.

Irakiske myndigheter oppgir at ni mennesker mistet livet, mens amerikanske militærkilder opererer med 26.

Jordanskfødte Abu Musab al-Zarqawi leder en militant motstandsgruppe i Irak, som ifølge amerikanerne er en del av Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida. USA har utlyst en belønning på 25 millioner dollar for informasjon som fører til at Zarqawi blir pågrepet, like mye som er utlovet for bin Laden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere