RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zarqawi løslatt etter polititabbe

Sist oppdatert:
Al-Qaida-lederen Abu Musab al-Zarqawi ble tatt av irakisk politi, men senere løslatt, hevder irakiske myndigheter.

Terrortoppen ble tatt i Falluja i fjor, men ble ikke gjenkjent, hevder den irakiske viseinnenriksministeren Hussein Kamal ifølge BBC.

Zarqawi står på toppen av lista over ettersøkte opprørere i Irak. Amerikanske myndigheter lover 25 millioner dollar (161 millioner kroner) for opplysninger som fører til at han blir tatt.

Skadd
Zarqawis al-Qaida-gruppe i Irak hevder å stå bak noen av de blodigste angrepene i Irak.

Amerikanske militærkilder hevder at al-Zarqawi ble skadd i et sammenstøt tidligere i år. Al-Qaida har bekreftet opplysningen, men hevder at han bare ble lettere skadd.

Ifølge viseinnenriksministeren er det bare et tidsspørsmål før Zarqawi blir tatt.

- Han er ikke allmektig, men er bare et menneske. Han slapp unna en gang. Det skjer ikke neste gang, sier Hussein Kamel.

Etter invasjonen av Irak i 2003, skal Zarqawi ha organisert noen av de blodigste angrepene mot både utenlandske styrker og sivile.

Dette Abu Musab al-Zarqawi

Abu Musab al-Zarqawi ble jødt i Jordan 30. oktober 1966.

Han skal være en nær medarbeider av Al-Qaida-lederen Osama bin Laden. Jordaneren skal også ha hatt kontakt med mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam.

I 2001 ble han dømt til døden in absentia i Jordan for flere terrorangrep. Ifølge amerikanske myndigheter rømte han fra Afghanistan til Irak i mai 2002 for å få medisinsk behandling.

Kilde: CNN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere